Strony: 1
Wątek Zamknięty
W dniu 29 marca na żorskim rynku odbędzie się I Piknik Militarny. Będzie można zobaczyć doskonale odrestaurowane pojazdy wojskowe oraz grupy rekonstrukcyjne. Przygotowane będą dioramy grup biorących udział w pikniku, walorem takiej prezentacji jest możliwość obejrzenia z bliska każdego przedmiotu, poznanie jego historii i zastosowania.
Kto zgłodnieje będzie mógł pokrzepić się sytą grochówką z kuchni polowej. Dodatkową atrakcją będzie replika czołgu Pancer II. Wszystkich serdecznie zapraszamy, osoby posiadające pojazdy lub ich repliki z okresu II wojny zapraszam do wzięcia udziału w pokazie. Zapraszam także osoby lub całe umundurowane grupy.
Jedną z grup która ma się pojawić na pikniku jest GRH Kampfgruppe Schlesien
www.kampfgruppe.go.pl nasze orły miały okazję walczyć z nimi ostatnio na zlocie w Rudzie Śląskiej
Niewiem jak reszta ale ja bym bardzo chętnie pojechał na ten piknik do Żor choćby po to by zrobić pare zdjęć z Pancerkiem II.
Ostatnio edytowany przez Hunter (2008-03-03 19:27:10)
niestety mam planowy dzień pracy ;/
Pożyjemy zobaczymy.... Na dzień dzisiejszy na 70% się piszę
Pewnie nie będzie problemu ale najlepiej jak z Bennettem pogadasz bo to on koordynuje sprawe transportu.
Panowie było że tak to określę zajebiście i nie ma to co psioczyć na organizatora wszak był to jego pierwszy raz
Grochóweczka na medal, szkoda tylko że bunkersów było tak mało no ale zawsze to jakiś zalążek
Fotka przedstawia tylko część ludu który się tam znajdował.
a o to i Bennet osamotniony na placu boju
Krzyczące Orły
Reasumując było miodnie i nie muszę mówić że następny przystanek to WYRY !!!
http://bunkerexplorers.pun.pl/viewtopic.php?id=471
pozdrawiam Ahmed
ps. wielkie dzięki dla Grupy Śląsk za transport !!!!!
Witam chciałem w tym miejscu podziękować Grupie Śląsk która nas zabrała ze sobą.Pomimo nie ciekawej pogody było naprawde super spotkaliśmy kilku starych znajomych poznaliśmy nowych no i jak na pierwszy raz było całkiem sporo sprzętu(Szkoda tylko że tego Panzerkampfwagen II bo kocham czołgi i liczyłem na kilka fotek ale co się odwlecze to nie uciecze mam nadzieję ze może gdzie indziej w tym roku uda mi się je zrobić)no i przedewszystki tylu wspaniałych ludzi z tą samą pasją i zamiłowaniem.Jeszcze raz dziękuję Grupie Śląsk bo coraz lepiej się wspólnie bawimy niemoge się doczekać kolejnych wspólnych wyjazdów.Oczywiście nie moge nie podziękować Braciom i naszej korespondentce wojennej za przybycie i super atmoswere pozdrawiam CURRAHEE!
Ostatnio edytowany przez Hunter (2008-03-31 07:26:08)
No nieźle było , super zabawa , super ludzie , i zdjątka super.
Dzięki wszystkim za mile spędzoną sobotę
Wątek Zamknięty
Strony: 1