Strony: 1
Wątek Zamknięty
W dniach 18 do 20 lipca w Bielsku odbędzie się kolejny MIĘDZYNARODOWY ZLOT zaliczany do tych większych zlotów jeśli nie największych na południu , gdzie kładziony jest mocny nacisk na SCREAMING EAGLE - 101 AIRBORNE. Organizator tego zlotu Rafał Bier (który sam siedzi w klimatach 101 AIRBORNE) wspominał nam na Pikniku militarnym w Żorach , że być może załatwi darmowy nocleg dla aliantów na ZLOT D-DAY HELL i mamy mu dać znać kto by jechał na Hel. Uważam ,że warto W BIELSKU być.
WSZYSTKICH CHĘTNYCH ZAPRASZAM DO WPISANIA SIĘ.
...W dniach 18-20.07.2008r odbędzie się VIII Międzynarodowy Zlot Pojazdów Militarnych "Operacja Południe" w Bielsku-Białej. Impreza plenerowa, zlotowa o charakterze historyczno-kolekcjonerskim skupiająca miłośników i kolekcjonerów pojazdów militarnych i starej techniki wojskowej.
Impreza ma na celu wyłonienie najcenniejszych eksponatów, z punktu widzenia historyczno-restauratorskiego , szerzenie i promocje zainteresowań militarno-kolekcjonerskich w atmosferze pokojowego wykorzystania starej techniki wojskowej , prezentacje pojazdów w ruchu , wymianę doświadczeń , swobodny dostęp osób zwiedzających do eksponatów
Jest jednym z największych wydarzeń tego typu w Polsce i liczącą się w Europie. W poprzednich latach przyjmowaliśmy gości z Czech, Słowacji, Austrii, Litwy, Ukrainy, Anglii, Belgii, Holandii i Niemiec, co wpływało na promocję naszego miasta nie tylko na skalę krajową ale i poza granicami Polski. Ponieważ impreza jest bardzo widowiskowa , od kilku lat frekwencja przekracza 30 tyś. oglądających w ciągu trzech dni trwania zlotu....
WAŻNE !!
Członkowie grup rekonstrukcyjnych biorący udział w inscenizacjach są zwolnieni z opłat zlotowych po uprzednim zgłoszeniu listy członków biorących udział w Zlocie.
Pozostałe osoby biorące udział w Zlocie - 30 zł/os.
Do kosztów uczestnictwa w Zlocie wliczono również możliwość rozbicia własnego namiotu, parking samochodów cywilnych, korzystanie z toalet typu toi-toi oraz wody na terenie obozu
Jeśli nie chcemy płacić 30zł trzeba wcześniej się zadeklarować kto jedzie i wypełnić formularz zgłoszeniowy z listą uczestników.
Widzę że ten temat powoli umiera więc może odświeżę i zapytam
Kto jedzie i czy jedziemy jako grupa???
pozdrawiam Ahmed
Jade , urlop załatwiony. No chyba że zaistnieje nieokreślona sytuacja, i mi go cofną ( żywcem mnie nie wezmą ).
Ostatnio edytowany przez WOOKEE (2008-07-11 14:30:23)
ja przerpszam za późnąodpowiedz, dzis niemogłem dzisiaj byłem w pracy ajutro nieiwem czy ktoś jedzie?
Scout prosze cię czytaj jak trzeba Bielsko jest za tydzień dopiero.Ja jade na 100%.CURRAHEE!
No jedziecie ze mną z tego co wiem Więc ja też pewnie jade
Powiem tak jeden z najlepszych zlotów na jakich byłem jak nie najlepszy wrażenia nie zapomniane szczególnie z jazdy czołgiem typu Sherman poprostu brak słów żeby to opisać za rok jade na 200% takich imprez się nie odpuszcza.CURRAHEE!
O tak, popieram mojego przedmówcę. Co prawda w zlocie uczestniczyłem wyłącznie jako obserwator ale przejazd shermanem, a także późniejsze rekonstrukcje bitew naprawdę robiły wrażenie. Ponadto zdumiewa ilość sprzętu wojskowego i pirotechniki na tym zlocie. Drugiego dnia też było na co popatrzeć, wliczając w to atak lotniczy (nieodparty, jak było pierwotnie w planach) i tank crash.
Pozdrowienia dla Bunkersów
Patton
Byłem ,widziałem fotki porobiome ,filmy również wrażenia nie zapomniane będzie co pokazać wnukom. Zapodam link niestety jakość dzwięku i obrazu została troszke zniekształcona zaco przepraszam,ale czego sie można spodziewać po aparacie. http://pl.youtube.com/watch?v=HOd4t03Z8DE
Nic dodać nic ująć , przedmówcy wszystko streścili.... ale Sherman ach... nowa zabaweczka Rafała T-72 ach ... 2 godziny filmu i 450 zdjęć....... ZLOT NA 1000 % !!
Kilka fotek z Bielska http://s008.wyslijto.pl/?file_id=80247146399238267606
http://youtube.com/watch?v=4sB3-S5zx8s tu jest dobry filmik z "odparcia" ataku lotniczego
Wątek Zamknięty
Strony: 1