standardowo w nam-ie wezme kuchenke i puszki ale musze wiedziec ilu nas bedzie coby zgrzytu niebyło .
Przypominam że mogę zabrać 8 osób (nie licząc siebie) i koszty paliwka dzielimy przez ilość jadących
Możesz Eugene zabrać panne o ile zostanie miejsca .
Co do ubranka - hmmmm....
Miałem zamiar jechać w WW2 jednak zabrakło mi szelek i nie zdążyłem przerobić M14 na Garanda nie wspominając o braku butów z epoki.
Nie chce zatem kaleczyć wizerunku spadochroniarza drugowojennego niedociągnięciami - zwłaszcza że jest to "zlot" typowo GRH a ja raczej jeszcze raczkuje w stylizacji.
Tak więc pojadę w NAM-ie a przy okazji zrównam siły - wos chopy z WW2 bydzie trzech i nos chopców z dżungli tyż bydzie trzech
Na Wyry zabieram:
Żonę !!!(jedzie ze mną )
mundur m42+osprzęt
m1 garand
m1 carabine
m1a1 BAZOOKA
m1919A4 + ammo
radio scr 300
flaga USA 48
i tyle w temacie z mojej strony na chwilę obecną
PS. Tomuś odnośnie m14 przerabianego na garanda to spokojnie podchodzi on w miejscu ASH, w temacie rekonstrukcji (zloty, imprezy wszelkiego typu rekonstrukcyjne jest on nie wskazany ordynarnie mówiąc) dlatego nie widzę problemu by na przyszłość uraczyć ci którąś replikę - Garand jednak ODPADA
Zapomniałeś misiu kolorowy o fladze Bunkersów A ja z kolei zapomniałem dodać że rezerwuję miejsce w bunker wozie choć nie jest pewne czy w obie strony;)
A co do Garanda z M14 to dobrze zrobiony wydaje mi się bardziej na miejscu niż jakiś odlewany z puszek po piwie w piwnicy shit, masz dobry przykład swojego M1carbine którego elementy metalowe z bliska wyglądają jak zabawka z odpustu więc to raczej rzecz względna i indywidualna nie wspominając o tym że dopóki nikt ci nie płaci za występ na zlocie to możesz przyjechać "z czym ci pasuje" Bo jak już płaci to musi być wedle życenia
Braddock napisał:
..... nie wspominając o tym że dopóki nikt ci nie płaci za występ na zlocie to możesz przyjechać "z czym ci pasuje" Bo jak już płaci to musi być wedle życenia
.
Jak to mówią "Jak cię widzą tak cię piszą " tak więc lepiej trzymać się tematu US jak mamy być wiarygodni i koszerni
I trudno się nie zgodzić że m1 carabine na chwilę obecną to padaka która potrzebuje nakładu pracy.
Na chwilę obecną widać że jadą:
1.Braddock WWII
2.Delta NAM
3.Omega WWII
4.Wookie NAM
5.Eugenio NAM
6.Pożarta Strachem War corespondent
7.Ahmed WWII
8.Niewiasta Eugenia
Szanowni Bunkersi musimy jako się zebrać w sobie by być na miejscu przed godz.8:00
Przypomnę tylko że tym razem jedziemy w gość co nie zmienia faktu że musimy a wiadomym że i chcemy pomóc przy budowaniu dioramy która ma być naszym miejscem że tak to określę zamieszkania przez sobotni dzień, Jednocześnie przypomnę że w trakcie imprezy jest odgórny zakaz spożywania alkoholu jako że będzie tam multum ludzi, zazwyczaj imprezy integracyjne rozpoczynają się wieczorem
oczywiście wezmę
DELTA napisał:
Panowie - obowiązkowo bierzemy saperki (kto ma)
No ja niestety nie mam mam tylko samych kolegów saperów.